Caută
Close this search box.

Samsung a raportat un profit peste așteptări, cu toate problemele cu Galaxy Note 7

 

Profitul Samsung Electronics în trimestrul patru din 2016 a fost mai mult decât dublu față de perioada similară din 2015, în pofida problemelor înregistrate la dispozitivele Galaxy Note 7, transmit DPA și Reuters.

Profitul net în perioada octombrie-decembrie 2016 a urcat la 7.100 miliarde de woni (6,13 miliarde de dolari), față de 3.200 miliarde de woni în trimestrul patru din 2015, pe fondul majorării prețurilor la chipuri de memorie și televizoare cu ecran plat. Vânzările de telefoane mobile au înregistrat, de asemenea, creșteri, mai ales cele din gama premium: Galaxy S7 și S7 Edge.

Profitul operațional în perioada octombrie-decembrie 2016 a crescut cu 50%, la 9.220 miliarde de woni (7,93 miliarde de dolari), în linie cu estimările anterioare ale grupului sud-coreean, de 9.200 miliarde de woni. Este cel mai mare profit operațional trimestrial realizat de Samsung din 2013. Câștigurile de la divizia de chipuri de memorie au urcat cu 77%, la 4.950 miliarde de woni, în timp ce veniturile s-au menținut la 53.300 miliarde woni.

În luna octombrie 2016, la două luni de la lansarea pe piață a telefonului Galaxy Note 7, Samsung a decis să oprească producția și vânzarea acestui dispozitiv din cauza unor defecte susceptibile să provoace o explozie. De asemenea, Samsung a fost nevoit să retragă de pe piață aproximativ 2,5 milioane unități Galaxy Note 7.

La Bursa de la Seul, acțiunile Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphones, televizoare și chipuri de memorie, au închis marți în creștere cu 0,26%, la 1.908.000 woni.

Luni, Samsung Electronics a anunțat că lansarea smartphone-ului premium Galaxy S ar putea fi întârziată deoarece grupul sud-coreean vrea să îmbunătățească siguranța produsului, în urma finalizării investigației privind defectele susceptibile să provoace o explozie la dispozitivele Galaxy Note 7.

După o investigație de câteva luni, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile a informat că bateriile cu defecte de fabricație de la doi furnizori au cauzat exploziile care au determinat Samsung să oprească producția și vânzarea dispozitivele Galaxy Note 7. De asemenea, Samsung a fost nevoit să retragă de pe piață aproximativ 2,5 milioane de unități Galaxy Note 7, ceea ce a anulat 5,3 miliarde de dolari din profitul operațional.

Investigațiile derulate de experți interni și independenți au exclus probleme de hardware și software la dispozitivele Galaxy Note 7, problemele fiind cauzate de defectele de fabricație și design ale bateriilor, care au provocat scurt circuite, a anunțat luni Samsung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri