Caută
Close this search box.

Ruşii au inventat telefonul ortodox: are crucea gravată şi foiţă de aur

Compania de telefonie rusă Gresso a creat 988 de telefoane „mobile ortodoxe”, dorind astfel să marcheze anul când a luat naştere Biserica Ortodoxă Rusă.

Telefoanele nu sunt smartphone, nu au acces la Internet sau alte facilități ale terminalelor scoase pe piață în ultimii ani de companiile din întreaga lume, însă au gravată crucea și sunt acoperite cu foițe de aur de 18k. Costul unui asemenea telefon variază de la 6.300 de dolari la 25.000 de dolari, în funcție de dimensiuni și design. Cele mai scumpe au inclusiv butoanele încrustate cu diamante.

„Ne-am dorit să minimizăm dependența de Internet a utilizatorilor și să se concentreze pe scopul real al unui telefon mobil și pe lumea reală, nu una virtuală. Vrem să îi oferim primul telefon din această serie Patriarhului Kirill. Săptămâna viitoare ne propunem să mergem pentru a cere o binecuvântare a mai multor telefoane”, a declarat Anatoli Sautin, ofițerul de presă al Gresso.

Totuși telefonul, care e lansat după telefoanele gravate cu chipul lui Vladimir Putin, este echipat cu o memorie internă de 32 GB, o cameră de trei mega-pixeli (prin comparație, Apple iPhone 7 are o cameră de 12MP) și este Dual SIM. Producătorul oferă o perioadă de garanție de un an, potrivit ProTV Chişinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri