Caută
Close this search box.

Pedro Almodovar va prezida juriul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes

 

Regizorul spaniol Pedro Almodovar, câștigătorul premiului pentru regie la Cannes în 1999 cu pelicula „Todo sobre mi madre” („Totul despre mama mea”), va prezida juriul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, devenind astfel primul spaniol care va conduce acest concurs cinematografic, a informat marți organizatorii, citați de AFP.

Regizorul filmelor „Tacones lejanos” și „Hable con ella”, care întruchipează de peste 30 de ani cinematograful spaniol, îl va succeda în această funcție realizatorului sagăi „Mad Max”, australianul George Miller, informează Agerpres.

Almodovar și juriul pe care îl va prezida vor decerna faimosul Palme d’Or în încheierea festivalului, care se va desfășura în acest an în perioada 17-28 mai

„Sunt foarte bucuros să sărbătoresc cea de-a 70-a aniversare a Festivalului de Film de la Cannes în această funcție atât de privilegiată. Sunt recunoscător și onorat și am deja trac!”, a mărturisit regizorul, al cărui palmares include 20 de lungmetraje.

De cinci ori în competiție la Cannes — cu „Todo sobre mi madre”, „Volver”, „Los abrazos rotos”, „La piel que habito” și anul trecut cu „Julieta” — Pedro Almodovar a fost de două ori recompensat la festival, o dată cu premiul pentru regie pentru „Todo sobre mi madre”, iar a doua oară în 2006, pentru „Volver”, cu premiul pentru scenariu, dar și cu cel de interpretare primit de actrițele din distribuție.

Sursa foto: Facebook/Festival de Cannes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri