Județele Buzău, Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași, Tulcea şi în urmă cu câteva minute şi Vrancea au intrat sub cod roșu de vreme rea, toate drumurile naționale și județene din zonă fiind închise.

„Drumurile naționale, precum și drumurile județene sunt închise în Brăila, Ialomița, Constanța, Călărași, Tulcea. S-a luat decizia preventivă pentru ca oamenii să nu se blocheze pentru că va fi situația dificilă până la cel puțin ora 13,00, după care vom încerca să înlăturăm efectele pentru ca după aceea să se reia circulația în mod normal acolo unde este posibil. Acționăm pe două paliere: unul preventiv, unde Poliția împiedică persoanele să ajungă cu mașini sau alte mijloace pe drumurile care sunt închise și informează pe unde să meargă, și pe partea de intervenție, unde ISU, împreună cu Jandarmeria, Poliția — și acum am solicitat la Constanța și sprijinul MApN pentru anumite intervenții — lucrează împreună pe partea de intervenții la situațiile de urgență. Avem mai multe situații în curs de rezolvare. S-a luat legătura cu primăriile acolo unde avem cazuri care sunt în așteptarea intervenției medicale ca să se trimită asistenții de la dispensar. Avem un caz la Floroaica, județul Călărași, unde este un mijloc de intervenție în deplasare, o șenilată de la SMURD. Am luat legătura cu viceprimarul și urma să se trimită o asistentă care să stea cu gravida până ajunge mijlocul de intervenție”, a declarat Raed Arafat pentru Agerpres.

El a afirmat că mai multe localități nu au curent electric, acționându-se pentru remedierea problemelor.

De asemenea, Raed Arafat a precizat că 622 de persoane care necesită dializă au fost evacuate preventiv. Aceeași măsură s-a luat și pentru 126 de gravide.

„O parte dintre persoane au refuzat să fie evacuate și normal că în cazul în care va fi ceva o să trebuiască să se intervină pentru ele”, a mai spus șeful DSU.

În Constanţa, mai multe cartiere nu au apă potabilă. De asemenea, sunt zeci de localităţi care au rămas fără curent electric.

20 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =