Caută
Close this search box.

Alertă în România. Sute de operații, amânate din cauza lipsei de sânge

Sute de operaţii sunt amânate în toate colţurile ţării din cauza lipsei de sânge. Iar din păcate, numărul donatorilor este în continuă scădere.

Medicii din spitale sunt disperaţi. Fac apel la români şi îi roagă să doneze, pentru a nu pune viaţa pacienţilor în pericol. Una din cele mai grave este la Iaşi acolo unde zeci de intervenţii chirurgicale au fost reprogramate.
„În această perioadă, Ortopedia este aglomerată, zilnic se fac internări pentru pacienţi care au căzut de la acelaşi nivel şi au suferit fracturi sau traumatisme care trebuie îngrijite de specialist. În plus, avem nevoie de sânge, mai mult decât deobicei, pentru că unele intervenţii sunt de amploare şi implică resurse pe măsură”, a afirmat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, conform Ziarul de Iași.
Și la Centrul de Transfuzie din București medicii fac apel la oameni să vină să ajute. De altfel, deși a fost declarată zi liberă, pe 23 ianuarie centrul va funcționa cu program normal pentru a reuși să adune cantitatea de sânge necesară.
Zilnic sunt recoltate aproximativ 200 de pungi din care sunt realizate 500 de produse, a precizat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri