Un amplu protest anti-Trump, la care au participat mii de persoane, inclusiv o serie de celebrităţi, precum Robert de Niro, Alec Baldwin, Michael Moore ori Cher, s-a desfăşurat joi noaptea la New York, cu doar câteva ore înainte de ceremonia de învestire a noului preşedinte, potrivit France 24.

Protestul a avut loc în apropiere de Hotelul Internaţional Trump din New York, manifestanţii purtând mesaje ca „Anti-Trump în fiecare zi” sau „justiţie şi drepturi civile pentru toţi”.

Pe lângă actori ca Robert de Niro, Alec Baldwin, Sally Field sau Marc Ruffalo, la protest a participat şi primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care a cerut americanilor să conteste politicile Administraţiei Trump de fiecare dată când nu sunt de sunt de acord cu acestea.

La Washington, au avut loc altercaţii între protestatarii anti-Trump şi susţinătorii preşedintelui-ales.

Mai mulţi protestatari anti-Trump s-au strâns în faţa clădirii National Press Club din centrul Washingtonului, unde avea loc un eveniment la care participau susţinătorii preşedintelui-ales, poliţia fiind nevoită să intervină din cauza altrecaţiilor între cele două părţi, relatează The Associated Press, citată de Mediafax.

Susţinătorii preşedintelui-ales participau la DeploraBall, numele evenimentului făcând referire la o afirmaţie făcută de Hillary Clinton în timpul campaniei electorale, care a descris o mare parte din simpatizanţii lui Trump ca fiind „deplorabili”.

Protestatarii au huiduit persoanele care participau la eveniment, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu sprayuri lacrimogene.

Un bărbat care flutura un steag pro-Trump a fost bruscat şi fugărit până la Teatrul Warner, aflat în apropiere, unde vedetele Fox News, Sean Hannity şi Geraldo Riviera, aşteptau să intre la un alt eveniment.

FOTO: Mediafax

77 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =