Caută
Close this search box.

Ambasada Rusiei, mesaj dur la adresa presei de la Bucureşti

Situația complicată din Ucraina oferă prilejul Ambasadei Rusiei în România să încerce să dea lecții de jurnalism presei românești. Într-o postare pe Facebook, reprezentanța diplomatică critică agenții mari de știri pentru că nu au relatat despre o conversație telefonică între președinții Rusiei, Franței și cancelarul Germaniei, dar și un portal de internet privat, pentru că a relatat eronat.

„Pe data de 18 ianuarie a.c. a avut loc o conversaţie telefonică între preeşdinţii Rusiei, Franţei şi cancelarul Germaniei, a cărei temă principală a fost situaţia din estul Ucrainei, cursul implementării acordurilor de la Minsk, precum şi necesitatea de a intensifica colaborarea în cadrul „formatului Normandia”. Cu toate acestea, mass-media din România – inclusiv astfel de agenţii mari cum sunt AGERPRESS, MEDIAFAX şi RRA – se pare, pur şi simplu au ignorat evenimentul. S-a marcat doar un portal de internet privat, DCNews, care, totuşi, în mod eronat a mutat accentul discuţiilor pe soluţionarea conflictului sirian.

Aceast mod de abordare ridică semne de întrebare cu privire la nivelul real al interesului public românesc faţa de situaţia din ţara vecină, care este considerată drept „partener strategic”. Având în vedere situaţia dificilă a etnicilor români care trăiesc în regiunile vestice ale Ucrainei, se vede clar o discrepanţă între situaţia reală în Ucraina şi în jurul ei şi reflecţia acestei situaţii în spaţiul mediatic românesc”, a scris ambasada Rusiei la Bucureşti, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri