Caută
Close this search box.

Apple îi amintește lui Trump: Steve Jobs a fost fiul unui refugiat sirian

 

Printre cei care au reacționat la ordinul executiv dat de președintele american Donald Trump de a limita imigrația din șapte țări musulmane s-a numărat și Tim Cook, CEO-ul Apple. Acesta a amintit că Steve Jobs, fondatorul și inventatorul Apple și iPhone, a fost fiul unui refugiat sirian.

„Într-una dintre discuțiile mele cu oficiali de la Washington în această săptămână, am amintit că Apple este ferm convinsă de importanța imigrației — atât pentru compania noastră, cât și pentru viitorul națiunii noastre. Apple nu ar fi existat fără imigrație și nu ar fi prosperat și inovat în maniera în care a făcut-o”, a scris Tim Cook, într-o notă trimisă tuturor angajaților firmei din întreaga lume, relatează Directmatin.fr, citat de Agerpres.

Tatăl lui Steve Jobs, Abdul Fattah Jandali, născut în 1931, a emigrat în Statele Unite în anii ’50, înainte de efectuarea studiilor. Familia sa provenea din Homs, un oraș recent devastat de războiul civil care afectează în prezent Siria. Musulman nepracticant, el a părăsit inițial Siria pentru Liban, de unde a fugit din cauza tulburărilor politice care au dus în cele din urmă la îndepărtarea de la putere a președintelui Bechara El Khoury. Tatăl lui Steve Jobs are în prezent 85 de ani și locuiește în Nevada.

El și prietena sa, Joanne Carole Schieble, o elvețiano-germană crescută într-o familie catolică tradițională, au fost forțați de către părinții acesteia să îl dea în adopție pe cel care va deveni Steve Jobs. Tatăl tinerei i-a interzis acesteia să păstreze copilul născut în afara căsătoriei, dintr-un tată musulman. În cele din urmă, un cuplu de americani, Paul și Clara Jobs, l-a adoptat pe Steve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri