Caută
Close this search box.

Atacatorul din Istanbul ar fi fost identificat. Au apărut imagini cu paşaportul unui cetăţean kîrgîz

Atacatorul înarmat, care a ucis în noaptea dintre ani 39 de oameni în clubul Reina, a luptat pentru jihadiştii Statului Islamic în Siria şi a utilizat tehnici învăţate în războiul civil în timpul atacului din Istanbul, scrie presa turcă. Pe Twitter au fost publicate imagini cu un paşaport al presupusului jihadist, un cetăţean kîrgîz pe nume Iakhe Mashparov, născut în 1988. Însă, identitatea atacatorului nu a fost confirmată până acum de autorităţile turce.

Experţii turci susţin că atacatorul a demonstrat că avea un antrenament extensiv în utilizarea armelor. Acesta a tras aproximativ 120 de gloanţe cu un Kalaşnikov şi a reuşit să scape în noaptea atacului armat de forţele de securitate care au intervenit la clubul Reina.

De asemenea, atacatorul a utilizat o tehnică învăţată în războiul sirian, trăgând cu arma fixată în şold pentru a produce un număr cât mai mare de victime în clubul aglomerat din Istanbul.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat deja atacul armat din Istanbul şi există informaţii că atacatorul necunoscut a fost antrenat în lupte de stradă în Siria.

Anchetatorii turci se concentrează pe scenariul potrivit căruia atacatorul este originar din Asia Centrală.

De asemenea, au apărut informaţii şi despre rudele principalului suspect.

”Am aflat despre atac de la televizor. Nu am ştiut că soţul meu este simpatizant ISIS”, a declarat soţia suspectului pentru cotidianul Cumhuriyet.

Potrivit presei turce, citată de digi24.ro, vecinii suspectului au sunat la poliţie pentru a anunţa că l-au recunoscut, după ce au văzut imaginile cu el la televizor. Suspectul, împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi, ar fi ajuns pe 20 noiembrie din Kîrgîzstan la Istanbul. Apoi, el a plecat la Ankara şi de acolo, pe 22 noiembrie, la Konya, unde a închiriat o locuinţă.

FOTO: Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri