Un atac armat a avut loc duminică seară la centrul cultural islamic din Quebec (sud-estul Canadei), făcând cel puțin patru morți și mai mulți răniți, a anunțat presa locală, potrivit AFP. Un purtător de cuvânt al poliției din Quebec a confirmat la posturile de televiziune că există morți, dar nu a precizat numărul lor. El a mai spus că doi suspecți au fost reținuți, relatează Agerpres.

Poliția nu a exclus posibilitatea ca un al treilea suspect să fi reușit să fugă.

O vastă operațiune polițienească a fost lansată după atacul armat care s-a produs după rugăciunea de seară.

Potrivit unor martori citați de Radio Canada, doi indivizi au pătruns în moschee înainte de a deschide focul asupra credincioșilor.

Premierul Quebecului, Philippe Couillard, a declarat pe contul său de Twitter că guvernul local este „mobilizat pentru a asigura securitatea populației din Quebec”.

Centrul cultural islamic din Quebec, cunoscut, de asemenea, sub numele de marea moschee din Quebec, a mai fost ținta unor amenințări anul trecut, dar mai puțin grave: un cap de porc a fost lăsat în fața uneia dintre uși în timpul Ramadanului.

Trei săptămâni mai târziu, o scrisoare cu caracter islamofob intitulată „Ce este cel mai grav: un cap de porc sau un genocid” a fost distribuită în vecinătate, scrie lapresse.ca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =