Caută
Close this search box.

Boboteaza pe rit vechi: circa 2 milioane de ruși au făcut baie în apa rece ca gheața

 

Circa 2 milioane de ruși au făcut baie în noaptea de miercuri spre joi în râurile și lacurile înghețate cu ocazia Bobotezei pe rit vechi, informează AFP.

În pofida temperaturilor glaciale, care au ajuns până la—16 grade la Ekaterinburg, aproximativ 1,8 milioane de ruși au sărit în apa înghețată, potrivit agențiilor de presă ruse, preluat de Agerpres.

Potrivit tradiției ortodoxe, curajoșii trebuie să scufundate în apă de trei ori, în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, în amintirea botezului lui Iisus în apa Iordanului.

La Moscova, peste 140.000 de persoane erau așteptate în locuri special amenajate pentru a participa la acest ritual desfășurat în fiecare an în noaptea din 18 spre 19 ianuarie, începând de la miezul nopții, dar și pe ziua de 19, a precizat primăria Moscovei într-un comunicat, adăugând mai multe recomandări pentru curajoși.

Potrivit primăriei, cei care se decid să facă baie în aceste condiții nu trebuie să rămână în apă mai mult de un minut pentru a nu risca o hipotermie și trebuie să consume un ceai cald sau o infuzie pe bază de fructe sau de ierburi odată ieșiți din apă.

Cu prilejul acestei sărbători, preoții ortodocși binecuvântează iazurile, râuri, dar și oceanele și mările la care Rusia are ieșire, cum ar fi Marea Neagră și Marea Caspică, a indicat agenția de știri Interfax, citată de AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri