Caută
Close this search box.

UPDATE. Numărul protestatarilor din Bucureşti a ajuns la 50.000

UPDATE 20.20. Numărul protestatarilor din Bucureşti a ajuns la 50.000, potrivit surselor oficiale. La Cluj Napoca au ieşit în stardă 10.000, la Timişoara 8.000, la Sibiu 5.000 şi la Iaşi 3.000.

 

UPDATE 18.55: Numărul protestatarilor din Bucureşti, aflaţi în marş spre sediul CNA, a ajuns la circa 30.000. Sursele oficiale susţin că sunt doar 18.000 de persoane, însă protestatanţii remarcă un număr crescut de participanţi faţă de duminica trecută şi estimează o participare de circa 30.000 de oameni, cărăra li se alătură alţii.

 

Protest masiv în Bucureşti şi în ţară impotriva graţierii şi amnistierii penalilor. Peste 6.000 de oameni au blocat traficul la Universitate, printre ei se numara Gabriel Liiceanu, relatează HotNews.ro.

Grupul masiv de oameni s-a pus în mişcare în direcţia CAN, urmând apoi să fie pichetat Ministerul Justiţiei

Noi proteste împotriva amnistiei şi graţierii au loc duminica seara în Bucureşti, dar şi în alte 22 de oraşe ale ţării – Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Timişoara, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Deva, Focşani, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Alexandria, Turda, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea. 8 proteste sunt programate duminică şi în diaspora – la Bruxelles, Copenhaga, Paris, Chişinău, Bordeaux, Hamburg, Londra şi Zurich.

La televiziunea lui Sebastian Ghiţă, România TV, continuă seria provocărilor. O moderatoare spune ca „acesta nu e un protest paşnic, aceşti oameni nu au ieşit cu de la sine putere”. Pe de altă parte, în piaţă se află şi Corina Drăgotescu, prezentă demonstrative cu un căţel de pluş roz în braţe, înconjurată de protestatari care nu o lasă să transmit live, aceştia scandând lozinci împotriva deciziilor PSD.

La Timişoara se semnalează prezenţa a  2.000 de oameni în stradă, anunţă Timiş Online.

RTV anunţă că protestul a fost pregătit după manuale de diversiune, evident. La ora 18.00 Piaţa Universităţii a fost blocată, traficul a fost oprit.

Reporterii aflaţi în piaţă estimează peste 6.000 de oameni deja la Universitate: spaţiul de la fântână e plin, trotuarul larg e plin de la Metrou până la Libraria Eminescu, iar la Teatrul Naţional sunt masaţi alte 2000 de persoane. Se scandează „O lege pentru toţi, nu lege pentru hoţi!”, „Jos penalii din guvern!”, „Antena 3 şi RTV, aceeaşi mizerie!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri