Caută
Close this search box.

Cai arabi, în picturi rupestre chineze vechi de 2.000 de ani

 

Arheologi chinezi și germani au descoperit reprezentări ale unor cai – despre care aceștia cred că ar putea fi cai arabi – în picturi rupestre cu o vechime de 2.000 de ani din Munții Yinshan (Regiunea Autonomă Mongolia Interioară, din nordul Chinei), relatează Xinhua, citată de Agerpres.

Potrivit lui Wu Jiacai, directorul Institutului pentru Picturi Rupestre din Nordul Chinei, reprezentări de cai arabi au fost identificate în zeci de picturi rupestre, alături de reprezentări de oameni și de animale, însă cele din Yinshan sunt considerate cele mai vechi.

Caii sunt reprezentați purtând armuri, șei de piele și scărițe, Potrivit Xinhua. Per total, peste 10.000 de picturi rupestre au fost descoperite în Munții Yinshan.

Pictura rupestră a fost realizată în jurul anului 210 î.Hr., atunci când hunii nomazi se aflau în război cu Donghu, un trib nomad din nordul Chinei.

Potrivit experților, reprezentările sugerează că hunii au avut legături comerciale cu populațiile din vestul Asiei și din nordul Africii de la acel moment.

Anterior, săpături arheologice efectuate la Erdos, Mongolia Interioară, au scos la iveală figurine de cai arabi, realizate în bronz sau ceramică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri