Caută
Close this search box.

Ce fac echipajele de zbor ale avioanelor din ţările cu interdicţie în SUA

 

Noua interdicție privind călătoriile în SUA pentru cetățenii din șapte țări din Orientul Mijlociu a prins nepregătite companii aeriene, ale căror echipaje din aceste state nu pot de asemenea intra pe teritoriul Statelor Unite, a anunțat sâmbătă Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Biroul de protecție a frontierelor și vămilor din SUA (CBP) a informat IATA că deținătorilor de pașapoarte din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, inclusiv personalul navigant li se va interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite, a anunțat IATA într-un email trimis tuturor celor 265 de companii aeriene din întreaga lume pe care le reprezintă.

În documentul văzut de Reuters se subliniază confuzia companiilor aeriene privind interdicția anunțată de președintele Donald Trump, precum și dificultățile cu care se vor confrunta unii operatori din cauza programului personalului navigant. De asemenea, companiile vor înregistra și pierderi din cauza interdicției, conform datelor oficiale, aproximativ 35.000 de iranieni au vizitat SUA în 2015.

Decretul semnat sâmbătă de președintele Donald Trump interzice timp de 90 de zile călătoriile în SUA pentru cetățenii din șapte țări din Orientul Mijlociu.

IATA a fost informată că decretul nu se aplică persoanelor din cele șapte state care dețin viză de rezidență permanentă în SUA, așa-numita „carte verde”. Dar un purtător de cuvânt al departamentului pentru Securitate Internă le-a declarat jurnaliștilor că cei care dețin „cartea verde” și provin din cele șapte țări trebuie să verifice la consulatele americane dacă pot reveni pe teritoriul Statelor Unite.

Companiile aeriene din Golf — Emirates, Etihad Airways și Qatar Airways — au anunțat că pasagerii trebuie să dețină o „carte verde” sau viză diplomatică pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite.

IATA este o organizație care reprezintă aproximativ 265 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri