Caută
Close this search box.

Ce filme sunt aşteptate la Berlinale 2017

 

Organizatorii Berlinalei au anunțat luni un alt lot de filme care vor fi prezentate în cadrul festivalului internațional de luna viitoare, printre care și sequel-ul comediei negre „Trainspotting” din 1996 sau noul film cu supereroi în care apar Hugh Jackman, Patrick Stewart și Elizabeth Rodriguez, relatează DPA.

Regizorul britanic Danny Boyle a reușit să adune distribuția filmului din 1996 pentru sequel-ul care se va numi „T2 Trainspotting”. Filmul, în care rolurile principale sunt deținute de Ewan McGregor și Robert Carlyle, va fi prezentat în afara competiției, ceea ce înseamnă că nu va intra în cursa pentru mult râvnitele premii ale festivalului.

Supereroul Wolverine (Hugh Jackman) revine pe marile ecrane în filmul „Logan”, al regizorului new-yorkez James Mangold, alături de Profesorul X (Patrick Stewart), dar și de Boyd Holbrook sau Elisabeth Rodriguez.

Filmul lui Mangold va fi prezentat și el în afara competiției, la fel ca și noua producție regizată de Gurinder Chadha, „Viceroy’s House”, a cărui acțiune se desfășoară la sfârșitul erei coloniale britanice în India. Filmul îi are în distribuție, printre alții, pe Gillian Anderson și pe Hugh Bonneville, dar și pe răposatul actor indian Om Puri, decedat la începutul acestui an.

În competiția pentru Ursul de Aur se vor afla în schimb două filme din Asia difuzate la Berlin în premieră mondială, unul al regizorului sud-coreean Hong Sangsoo și celălalt al japonezului Hiroyuki Tanaka, care își semnează lucrările cu pseudonimul Sabu.

Regizorul turco-german Thomas Arslan va intra în cursă cu „Helle Naechte” (Nopți strălucitoare), regizorul brazilian Marcelo Gomes cu „Joaquim”, iar regizorul german Volker Schloendorff cu „Return to Montauk”, un film despre un bărbat aflat în căutarea unei iubiri pierdute.

Schloendorff a dobândit celebritatea internațională în 1979 cu ecranizarea romanului clasic al lui Gunter Grass „Toba de tinichea”.

Berlinala 2017 va prilejui și debutul regizoral al australianului Josef Hader, care este și actor în filmul său „Wild Mouse”, despre un bărbat care își pierde locul de muncă iar apoi își terorizează fostul șef.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri