Caută
Close this search box.

CIADO: „Suntem la un pas de legalizarea consumului de droguri”

Ineficienta Agenției Naționale Antidrog, indiferenta autoritatilor administratiei publice centrale si locale au dus la conturarea ideii ca politicile nationale antidrog au dat gres, se arata in comunicatul difuzat de CIADO, organizație care militeaza impotriva consumului de droguri.

„Se considera ca razboiul impotriva traficului de droguri s-a pierdut si ca singura solutie este legalizarea si trecerea sub controlul statului. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de CIADO Romania in randul tinerilor. Realitatea este de fapt urmatoarea: Agentia Nationala Antidrog a emis in ultimii ani mai multe planuri de actiune (unele intarziate si cate un an) fara task, institutie si necesarul de resursa financiara pentru fiecare actiune prevazuta. Totul s-a facut la nivel general si fara responsabilitati clare. Autoritatile administratiei publice locale (Consilii judetene si primarii) nu au pus in practica Planurile de Actiune incepand cu 2009, nealocand resurse finaciare sau umane in acest scop . Desi legislatia in vigoare prevede obligatii clare in materie de responsabilitati, nici o institutie cu atributii nu le-a pus in practica, ceea ce a generat conturarea ideii de pierdere a razboiului impotriva drogurilor. In realitate, nu a existat nici un razboi si nici o politica coerenta sau aplicata. Totul a fost o mimare a punerii in practica a Strategiei Nationale Antidrog sau a Planurilor de Actiune. Programele de Interes National adoptate de Guvernele din perioada 2009-2016 nu au fost aplicate, Agentia invocand in permanenta probleme imaginare legislative”, precizeaza comunicatul de presa .
CIADO priveste cu multa ingrijorare faptul ca, in Romania, exista oficial 6,4 % consumatori ocazionali de droguri si cere actualului Guvern regandirea politicilor nationale antidrog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri