Caută
Close this search box.

Coldea: Am slujit țara și SRI în felul cel mai devotat cu putință

 

General-locotenent în rezervă Florian Coldea, fost prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, a declarat, miercuri, că și-a slujit țara și instituția „în felul cel mai devotat cu putință”, precizând că privește în urmă „cu mândrie” la toate misiunile îndeplinite.

„Anul acesta împlinesc 25 ani de activitate, dintre care 22 în calitate de ofițer al Serviciului Român de Informații și aproape 12 ani în funcția de prim-adjunct al directorului SRI. Mi-am slujit țara și instituția în felul cel mai devotat cu putință și privesc cu mândrie în urmă la toate misiunile îndeplinite, la sute de operațiuni de succes, la progresul remarcabil, la reformarea, transformarea, modernizarea și optimizarea instituției, la oamenii care m-au modelat profesional și la cei pe care eu i-am învățat că nu există ideal mai înalt și profesie mai nobilă decât aceea de ofițer de intelligence”, a afirmat Coldea, într-o declarație acordată Agerpres.ro, la final de mandat.

El a mulțumit directorilor cu care a colaborat, colegilor din SRI pentru devotamentul și profesionalismul acestora.

„Datorită lor, Serviciul este astăzi o instituție redutabilă, acceptată și respectată în cele mai selecte cluburi de intelligence și de către cei mai exigenți parteneri. Împreună am reușit, de-a lungul ultimilor 12 ani, să prevenim riscuri, să înlăturăm amenințări, să păstrăm România sigură. Am reușit să consolidăm statul român, puternic și unitar”, a spus generalul.

Coldea a salutat „prietenii și partenerii” din toate instituțiile sistemului național de securitate „pentru colaborarea constructivă, permanentă, pentru acțiunile concrete care au contribuit la o mai bună arhitectură a statului român”.

„Am reușit împreună să atingem obiective strategice ambițioase, am contribuit la faptul că România este o țară sigură, stabilă, cu criminalitate redusă, fără incidente teroriste și care constituie un model privind lupta anti-corupție”, a adăugat el.

Florian Coldea și-a exprimat gratitudinea și față de partenerii externi. „Au ajutat consecvent eforturile noastre instituționale, iar noi, la rândul nostru, am atins excelența profesională de a proteja securitatea națională și promova interesele strategice, devenind, în același timp, exportatori de securitate în plan extern, pentru aliații și partenerii noștri”, a susținut fostul prim-adjunct al directorului SRI.

El a mai mulțumit mediului academic, dar și familiei sale.

„Mulțumesc familiei mele pentru întreg suportul din acești 12 ani. Am lipsit de la cele mai importante momente ale copilăriei pentru fetița mea, am petrecut o parte neînsemnată de timp acasă, am amânat mereu planurile și obiectivele personale. Nu aș fi putut realiza nimic semnificativ în carieră fără susținerea necondiționată a soției mele, fără liniștea și suportul de acasă”, a subliniat Coldea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri