Caută
Close this search box.

Companiile farmaceutice vor dezvolta noi vaccinuri

Dezvoltarea și producerea de noi vaccinuri se împune ca o reacție rapidă la valul de epidemii preconizat.

„Prioritatea noastră este să dezvoltăm vaccinuri pentru epidemiile pe care le-am identificat drept cele mai mari amenințări”, a afirmat John-Arne Rottingen, secretar general al coaliției CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations), în cadrul unei conferințe de presă, cu prilejul Forumului economic mondial de la Davos (Elveția), scrie Agerpres.

Coaliția a primit pentru moment promisiuni de donații în valoare totală de 460 de milioane de dolari, bani ce urmează a fi furnizați de Germania, Norvegia, Japonia, Fundația Melinda & Bill Gates și Wellcome Trust.

Coaliția înțelege să lupte cu prioritate împotriva infectării cu coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), virusul Lassa sau virusul Nipah, care pot provoca „epidemii serioase”.

Ebola și Zika au dovedit „în mod tragic” că lumea nu este pregătită să detecteze apariția pe plan local a epidemiilor și să răspundă la timp pentru a le împiedica să devină pandemii mondiale, a afirmat Bill Gates, citat în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri