Caută
Close this search box.

Creştinii ortodocşi de rit vechi au sărbătorit Revelionul

În sud-vestul ţării, mii de sârbi au petrecut Revelionul cu muzică şi mâncăruri tradiţionale. Şi au spart pahare, ca să-i ocolească ghinionul în 2017. În unele gospodării nemţene, distracţia a ţinut până dimineaţă. Nu au lipsit colindătorii, mesele îmbelşugate şi paharele de şampanie.

Din moşi-strămoşi, familia Amariei sărbătoreşte Revelionul după calendarul iulian. La fel sunt peste 50 de gospodării din comuna Ţibucani. Aşa că, aseară, pe la casele lor au trecut colindătorii. Apoi, gazdele şi oaspeţii s-au aşezat în jurul mesei şi s-au bucurat din plin de bucatele pregătite după reţete din bătrâni.

Şi sârbii din ţara noastră au trecut azi-noapte în Noul An. 20 de mii de oameni din sud-vestul ţării au petrecut în jurul meselor încărcate cu bucate tradiţionale, au dansat şi au spart pahare ca să aibă noroc în 2017, potrivit tvr.ro.

Alături de etnicii sârbi s-au aflat şi mulţi români, care au sărbătorit a doua oară Revelionul.

Peste 1 milion de creştini de rit vechi din România – inclusiv etnici sârbi, ruşi, lipoveni, ucraineni şi armeni -ţin sărbătorile de iarnă la o distanţă de două săptămâni faţă de restul populaţiei.

Într-un local din Bucureşti a răsunat vineri muzica rusească. Iar cei care au petrecut Revelionul pe stil vechi nu au ignorat-o. Au ţinut cu atenţie ritmul.
După urări a început din nou frenezia pe ringul de dans.

„Noi suntem toţi născuţi în Rusia, dar am trăit în România, nu ştim rusă, dar am venit să ne distrăm pentru mama Rusie.”
De la prea multă voie bună, unii au şi uitat în ce an am trecut.

„Extraordinar, am băut cam mult. La mulţi ani, 2014!”

Şi fostul mare campion la canotaj, Ivan Patzaichin, a petrecut pe stil vechi, potrivit protv.ro.
„Este foarte frumos, doar că nu pot să dansez pentru că am o întindere.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri