Caută
Close this search box.

Cum ajunge indemnizația de creștere a copilului de 35.000 de euro, la 1.000 de lei

 

Bărbatul din Sibiu care lua 35.000 de euro indemnizaţie de creştere a copilului va primi o sumă de 130 de ori mai mică. Inspectorii de la Fisc au hotărât că suma imensă era nejustificată, aşa că funcţionarii de la plăţi sociale sunt obligaţi să îi recalculeze beneficiile. În plus, el ar putea fi obligat să returneze banii necuveniţi.

Indemnizaţia de creştere a copilului în valoare de aproximativ 35.000 de euro pe care a primit-o timp de patru luni un bărbat din judeţul Sibiu a fost recalculată, după ce controlul ANAF a stabilit că beneficiarul ei obţinuse venituri mult mai mici decât cele declarate. Acum, bărbatul primeşte puţin peste 1.000 de lei şi va trebui să restituie banii pe care i-a primit până acum.

”Am primit de la ANAF o hârtie prin care se precizează alte sume decât cele pe care le-am avut iniţial. În urma raportului, a fost efectuată recalcularea indemnizaţiei. Nu este vorba despre o sistare a ei, ci de o recalculare”, a declarat directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Sibiu, Ioan Boţa, citat de News.ro.

Surse oficiale au precizat că verificările efectuate de ANAF au constatat că sumele declarate de către beneficiarul indemnizaţiei erau mult mai mici decât veniturile. Cu toate acestea, veniturile fiind prevăzute în declaraţia de impunere de la ANAF, sibianul a plătit circa o sută de mii de euro impozit aferent veniturilor declarate.

Indemnizaţia de creştere a copilului care i se cuvine bărbatului în baza veniturilor din salarii pe care le-a obţinut depăşeşte cu puţin minimul legal prevăzut de 1.064 de lei. Sibianul a încasat cele 35.000 de euro timp de patru luni, dar a primit deja acasă o decizie prin care i se comunică faptul că va trebui să restituie banii încasaţi în plus până acum.

În paralel, sibianul a contestat în instanţă raportul ANAF, iar dacă acesta rămâne definitiv va încerca să-şi recupereze de la stat banii plătiţi cu titlu de impozit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri