Caută
Close this search box.

Denzel Washington şi Emma Stone, cei mai buni actori la premiile SAG

 

Denzel Washington, Emma Stone și distribuția filmului „Hidden Figures” au triumfat duminică la gala premiilor conferite de Sindicatul Actorilor Americani (SAG Awards), o ceremonie la care mulți participanți au luat cuvântul pentru a protesta împotriva ordinului executiv al președintelui Donald Trump prin care se interzice intrarea în Statele Unite a unor cetățeni din șapte țări majoritar musulmane, relatează DPA.

Denzel Washington a câștigat premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său din pelicula „Fences” — adaptarea cinematografică a piesei de teatru cu același nume de August Wilson, câștigătoare a Premiului Pulitzer — pe care actorul a și regizat-o.

Emma Stone s-a impus la categoria cea mai bună actriță pentru interpretarea din comedia romantică „La La Land”, după ce a obținut premiul de interpretare feminină pentru același rol la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur din 8 ianuarie.

Distribuția filmului ”Hidden Figures”, din care fac parte Taraji P Henson, Octavia Spencer și Janelle Monae, despre trei femei de culoare angajate ale NASA, a primit echivalentul SAG al cel mai bun film la Oscaruri.

De asemenea, Viola Davis („Fences”) și Mahershela Ali („Moonlight”) au obținut premiile pentru rol secundar, respectiv pentru cea mai bună actriță și cel mai bun actor.

Premiile SAG sunt considerate un indicator puternic pentru premiile Oscar ce recompensează cei mai buni actori, în condițiile în care actorul premiat la SAG pentru cea mai bună interpretare masculină a câștigat începând cu 2003 și premiul Oscar echivalent.

Ceremonia de decernare a premiilor, desfășurată la Shrine Auditorium din Los Angeles, a avut și o puternică notă de protest politic, participanții luând cuvântul pentru a critica ordinul președintelui Trump cu privire la interzicerea intrării în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane, dar și pentru a face apel la toleranță, diversitate și rezistență.

Gazda ceremoniei, Ashton Kutcher, a deschis evenimentul cu salutări adresate actorilor prezenți, publicului care urmărea evenimentul , dar și „tuturor celor din aeroporturi care fac parte din America mea”, după cum a ținut să precizeze actorul.

De asemenea, Julia Louis-Dreyfus ( „Veep”), câștigătoarea premiului pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie, și-a presărat discursul de acceptare cu remarci satirice anti-Trump, în timp ce Mahershela Ali, actorul musulman recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, a vorbit celor prezenți despre diversitate și toleranță.

La categoriile destinate producțiilor de televiziune, SAG a recompensat distribuțiile din „Orange is the New Black” și „Stranger Things”, precum și pe actorii John Lithgow și Claire Foy pentru „The Crown” și pe William H. Macy pentru „Shameless”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri