Caută
Close this search box.

Dobrovolschi: Iohannis l-a chemat pe Coldea la Cotroceni pentru o discuţie

 

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a informat, vineri, că șeful statului l-a chemat joi, 12 ianuarie, la Palatul Cotroceni pe generalul Florian Coldea și că a existat o discuție între cei doi.

Dobrovolschi a precizat că nu are informații în legătură cu conținutul acestei discuții.

„Confirm faptul că președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a chemat la Palatul Cotroceni pe domnul Florian Coldea. A existat o astfel de discuție. Nu am informații în legătură cu conținutul acestei discuții. Acestea sunt singurele comentarii pe care le voi face în legătură cu acest subiect”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Întrebată cum vede președintele Iohannis dezvăluirile apărute în spațiul public, Dobrovolschi a răspuns că Administrația Prezidențială nu face comentarii decât privind „lucruri oficiale”.

„Atunci când există speculații, discuții, lucruri de genul acesta, de la nivelul Administrației Prezidențiale nu există comentarii. Vorbim despre lucruri oficiale, lucruri care pot fi confirmate public și care sunt comunicate publice”, a spus purtătorul de cuvânt.

Totodată, întrebată de jurnaliști dacă șeful statului a cerut informați de la Ministerul Afacerilor Interne sau de la o altă instituție a statului în legătură cu ancheta care îl privește pe Sebastian Ghiță, Mădălina Dobrovolschi a declarat că președintele Românei este „foarte informat”.

„Ca de fiecare dată când vorbim despre existența unor informații, (…) președintele României e foarte informat. De fiecare dată când sunt subiecte sensibile deține cele mai multe informații și cele mai bune”, a afirmat ea.

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a dispus, joi, constituirea unei comisii speciale în urma informațiilor apărute în public referitoare la generalul Florian Coldea, iar până la finalizarea verificărilor acesta este pus la dispoziția șefului SRI. Potrivit unui comunicat al SRI, atribuțiile generalului Coldea vor fi preluate de către Eduard Hellvig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri