Liderii sindicali ai minerilor de la exploatările de cărbune Lonea, Vasile Păduraru, și Preparația Coroiești, Dorin Vezure, au intrat duminică în cea de-a cincea zi de grevă a foamei, la sediul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroșani, ei solicitând anularea măsurii privind reducerea săptămânii de lucru la patru zile, pentru personalul auxiliar, și demiterea conducerii CEH.

Un alt treilea lider de sindicat de la Mina Livezeni, Lucian Enculescu, a fost nevoit să-și întrerupă protestul din cauza unor probleme de sănătate, a declarat duminică, președintele executiv al Sindicatului ”Muntele”, Darius Câmpean, citat de Agerpres.

Acesta a anunțat că în cursul zilei de luni va face adrese oficiale către Președinție și primul ministru, pentru a-i informa despre nemulțumirile și revendicările minerilor, în contextul în care angajații de la Mina Lupeni au anunțat că vor continua să protesteze prin autoblocare în subteran.

”Ultima oară, vineri, în curtea CEH, minerii de la Lupeni au spus că vor continua protestele, că vor coborî în mină și că se vor bloca acolo. Din păcate, tărăgănarea aceasta nu e bună. Lucrurile riscă să iasă din matca lor normală”, a adăugat Câmpean.

Președintele executiv al Sindicatului ”Muntele”, a susținut că a mai avut o întâlnire cu parlamentarii social-democrați Laurențiu Nistor și Cristian Resmeriță, dar și cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, cărora le-a solicitat să intervină pe lângă președintele Consiliului de Administrație al CEH, Bogdan Stănescu, pentru ca acesta să se deplaseze la Petroșani și să discute cu sindicatul despre revendicările minerilor.

Minerii de la Lupeni au protestat, începând cu 3 ianuarie, solicitând ca administrația CEH să renunțe la măsura prin care săptămâna de lucru s-a redus la patru zile pentru personalul auxiliar și TESA, respectarea prevederilor din contractul colectiv de muncă, asigurarea de materiale pentru lucrul în subteran și demiterea conducerii CEH.

93 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =