Caută
Close this search box.

A doua zi de proteste pentru cei o sută de mineri de la Lupeni

 

Aproximativ o sută de mineri de la Mina Lupeni, sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, continuă, joi dimineaţă, protestul început miercui, refuzând să intre în subteran. Ortacii protestatari au mers la sediul CEH din Petroşani în această dimineaţă.

Ceilalţi mineri au intrat în subteran.

Aceasta este a doua zi când minerii de la Lupeni refuză să intre în subteran, ortacii protestând faţă de programul stabilit de administraţie care presupune cinci zile de întrerupere temporară a activităţii, perioadă în care care vor fi plătiţi cu doar 75 la sută din salarii, dar şi pentru că nu au primit prime de Crăciun şi tichete cadou, relatează Mediafax.

Cei circa o sută de ortaci continuă protestul în curtea CEH, în timp ce ceilalţi mineri de la minele Lonea, Livezeni şi Vulcan îşi desfăşoară programul normal de lucru.

Conducerea CEH susţine că această măsură este obligatorie pentru a realiza economia necesară aprovizionării cu materiale de bază, fără de care activitatea din minerit se va opri.

Miercuri, minerii din schimbul întâi de la Mina Lupeni au refuzat să intre în subteran, cerând primele de Crăciun şi tichetele cadou şi nemulţumiţi de măsura administrativă de încetare temporară a activităţii.

Directorul general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara, Petre Nica, declara că protestul minerilor de la Lupeni este rezultatul dezinformării făcute de unii lideri de sindicat care nu transmit angajaţilor situaţia reală şi nici măsurile adoptate pentru ieşirea din criză a societăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri