Liviu Dragnea a reacţionat în această seară, jignindu-i grav pe românii care au ieşit în stradă: peste 30.000 numai în Bucureşti, alte zeci de mii în restul ţării şi în străinătate.

Preşedintele PSD numeşte protestele ample împotriva graţierii „o nouă mineriadă, un început de lovitură de stat”, în fruntea cărora stă chiar preşedintele ţării.

Klaus Iohannis e acuzat de Dragnea că doreşte „ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. (…) Nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență”.

Iată integral postarea lui Liviu Dragnea de pe contul său de Facebook:

„M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.

Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.
E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.

Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții.
Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.
Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență.

Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță.”

FOTO: tvr.ro

74 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Nu sunt protestatari…sunt oi aduse de niste golani sa behaie ca idiotii impotriva unei legi ce se afla in dezbatere. MAi presus de orice, Apisul de la Cotroceni si-a coborat copitele prezidentiale sa dea si sa capete o legitimitate care acum a ajuns deja la 20 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =