Caută
Close this search box.

Elevii din Timişoara au reuşit să obţină banii pentru deplasarea la concursul NASA

 

Cei patru elevi din Timişoara finalişti ai unui concurs organizat de NASA în cadrul căruia au programat roboţi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale vor putea participa la competiţia din SUA, după ce o companie a promis că va dona banii necesari deplasării.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a declarat că o companie din domeniul bancar va dona toată suma necesară deplasării elevilor în SUA pentru a participa la finala Concursului Internaţional Zero Robotics, informează Mediafax.

“S-a rezolvat problema financiară pentru deplasarea copiilor. O companie ne-a dat asigurări că donează întreaga sumă necesară”, a spus Aura Danielescu.

“Copiii sunt bucuroşi, chiar nu ne-am aşteptat să strângem banii, a fost o surpriză pentru noi”, a declarat, la rândul său, Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesorul coordonator al celor patru elevi calificaţi în finala concursului.

Cei patru elevi din Timişoara finalişti ai unui concurs organizat de NASA în cadrul căruia au programat roboţi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale nu aveau banii necesari deplasării, aproximativ 6.400 de dolari.

Ei au format echipa heRObotics şi au participat, în perioada septembrie – decembrie 2016, la Concursul Internaţional Zero Robotics.

Echipa este alcătuită din tineri de la patru licee de top de Timişoara: Silaghi Fineas – clasa a X-a Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Ciuleanu Vlad Mihai – clasa a X-a Colegiul Naţional „C.D.Loga”, Cândreanu David – clasa a X-a Colegiul Naţional „C.D.Loga”, Prodaniuc Pavel – clasa a X-a Liceul Teoretic „J.L.Calderon”.

Echipa heRObotics, coordonată de Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesor la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, a reuşit să se califice în finala Concursului Internaţional Zero Robotics pe locul şase.

Competiţia are loc în 27 ianuarie la Boston, SUA.

Concursul este organizat anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenţiei Spaţiale Europene ESA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA şi se finalizează cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la sediul lor în data de 27 ianuarie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri