Caută
Close this search box.

Experiment pe autostrada Orăştie-Sibiu. Ce se întâmplă dacă dai drumul unei sticle pe asfalt

Probleme mari pe autostrada Orăştie-Sibiu. Pe 250 de metri s-a lăsat asfaltul, în unele locuri chiar şi 10 centimetri. Problemele au apărut la zece kilometri de locul unde şoseaua de mare viteză a fost demolată şi ulterior reconstruită.

Şefii de la Drumuri spun că mai sunt încă trei zone critice atent monitorizate. Adică încă 400 de metri unde ar putea apărea probleme. În plus, autostrada este plină de gropi. La fel şi cei 32 de kilometri dintre Deva și Orăștie.

Compania de Administrare a Infrastructurii a anunţat că pe autostrada Orăştie-Sibiu, şoferii care circulă dinspre Sebeş spre Sibiu trebuie să reducă viteza la 60 de kilometri la oră, deoarece pe 250 de metri o bandă de circulaţie este închisă. Decizia a fost luată după apariţia unor văi în asfalt.

„Denivelările au apărut pe podul aflat la limita dintre judeţele Sibiu şi Alba. Zona afectată are aproximativ 250 de metri”, potrivit digi24.ro.

În punctul cel mai adânc asfaltul s-a lăsat în jos aproximativ 10 centimetri. Dacă dai drumul pur şi simplu unei sticle, fără să o împingi, merge singură spre baza acestei denivelări.

Reprezentanţii Companiei de Infrastructură spun că o cauză pentru denivelările apărute ar putea fi legate de conducta de colectare a apei, din corpul autostrăzii. Deocamdată se va executa o lucrare de remediere provizorie, prin înălţarea porţiunii scufundate. În plus, zona va fi atent monitorizată. Când vremea o va permite se va face o reparaţie definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri