Caută
Close this search box.

Facebook ia măsuri pentru detectarea știrilor false. Care este primul stat din Europa

Facebook ia măsuri pentru verificarea știrilor false în Germania, țară unde vor avea loc alegeri anul acesta, informează Financial Times. Este pentru prima dată când reprezentanții gigantului online introduc astfel de măsuri de verificare în afara Statelor Unite.

Astfel, utilizatorii germani ai Facebook vor putea să semnaleze o știre ca fiind falsă. Știrea va fi apoi trimisă grupului Correctiv, care se ocupă de verificarea faptelor.

”Știrile false – în special cele de pe Facebook – sunt deja una dintre amenințările majore ale societății noastre. Acest lucru este clar. Ne temem că aceste amenințări vor deveni din ce în ce mai mari în lunile următoare (…). Din acest motiv, suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a lupta cu știrile false. Democrația noastră nu poate fi abuzată de minciuni și mincinoși”, au transmis reprezentanții grupului Correctiv, potrivit DW.com, citat de b1.ro.

Măsura a fost luată în contextul în care există îngrijorări că răspândirea știrilor false ar putea influența alegerile din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri