Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: “Începând de astăzi, toate maşinile care vor bloca traficul şi circulaţia RATB vor fi ridicate”

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat astazi la sediul Municipalitatii un comandament de iarnă. Printre Altele, Gabriela Firea a anunţat ca maşinile parcate neregulamentar şi care blochează traficul vor fi ridicate de o platformă a Administraţiei Străzilor.

”Vom avea din nou ninsori începând din această seară, însă nu atât de abundente precum cele de săptămana trecută. Stratul de zăpadă va fi de maximum 10 centimetri”, a spus Gabriela Firea. În acest context, primarul general a solicitat operatorilor de salubritate să cureţe în totalitate zăpada de pe prima bandă de circulaţie, pentru că mai sunt porţiuni în sectoare care nu sunt eliberate. ”Trebuie să profitam de faptul că nu avem încă precipitaţii şi va ninge abia spre seară”.

„Trebuie sa actionam urgent, energic, astfel incat sa nu mai avem transport public blocat”

De asemenea, Primarul General a anunţat că maşinile parcate neregulamentar şi care blochează traficul vor fi ridicate de o platformă a Administraţiei Străzilor: ”Dincolo de dificultăţile preluării unei cantităţi mari de zăpadă, ne-am mai confruntat cu o altă problemă în aceste zile, aceea că o parte dintre conducătorii auto şi-au lăsat maşinile parcate pe liniile de tramvai sau de troleibuz, au blocat staţiile RATB şi accesul în incinta şcolilor, a spitalelor şi a altor instituţii ale statului. Chiar în această dimineaţă am avut un astfel de caz: linia de troleibuz 70 a fost blocată două ore în zona bulevardului Basarabia de un autoturism. La sfârşitul anului trecut s-a clarificat legea prin norme, acestea trebuie să fie insuşite prin norme interne de către toate primăriile, atât Primaria Generala, cât si cele de sectoare. Prin urmare, începând de astăzi, toate maţinile care vor bloca traficul şi circulaţia RATB vor fi ridicate printr-o platformă a Administraţiei Străzilor, până la aprobarea acestor norme de către consiliile locale şi de catre Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Trebuie să acţionam urgent, energic, astfel încât să nu mai avem transport public blocat”, a mai spus Gabrila Firea.

Administratia Strazilor va repara carosabilul si va plomba gropile

În ceea ce priveşte mentenanţa carosabilului pentru astuparea gropilor, Primarul General a precizat că Administraţia Străzilor nu a avut contract în ultimii doi ani: ”Referitor la reclamaţiile care au venit în legatură cu gropile care s-au format în asfalt în această perioadă, aşa cum ştiţi, Administraţia Străzilor nu a avut contract de mentenanţă în ultimii doi ani. La sfârşitul anului trecut s-a organizat o licitaţie, acum avem un astfel de contract şi, în regim de urgenţă, Administraţia Străzilor va repara carosabilul şi va plomba gropile care s-au format în asfalt din cauza ninsorii şi a aplicării materialului antiderapant. Imediat după ce se înlătură stratul de zăpadă din această săptămână, prioritar este să se repare străzile Capitalei. În ceea ce priveşte sesizările primite prin dispecerat, referitoare la gropi care sunt periculoase, se intervine chiar de astăzi!”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri