Caută
Close this search box.

Guvernul bagă din nou mâna în buzunarul românilor: calorimetre de gaz obligatorii

Guvernul vrea să oblige românii să-şi monteze calorimetre pentru gazele naturale consumate. Asta după ce li s-au impus contoare de apă citite prin radio, repartitoare care ajung să ruginească nefolosite pe calorifere sau senzori de gaze care declanșează din senin alarma, dispozitive ce scot din buzunarul românilor sute de lei. Acestea ar urma să indice puterea reală calorică a gazului consumat.

Aparatele care ar urma să asigure plata echitabilă a gazelor naturale, în funcție de puterea calorică a acestora, vor fi introduse gradual.

În domeniul gazelor naturale, schimbările legislative vor viza introducerea graduală a calorimetrelor, care măsoară puterea calorică a gazelor naturale furnizate inclusiv populației.

“În această privință va fi reglementată, cel mai probabil, o introducere etapizată a calorimetrelor, pentru a nu se crea o disfuncționalitate pe piață. În primele etape, va fi introdusă obligația existenței calorimetrelor la transportator, apoi și la distribuitor și abia apoi la populație. Transportatorilor și distribuitorilor li se va recunoaște investiția și se va regăsi în preț”, potrivit profit.ro.

Măsura face parte din proiectul legii energiei electrice și gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri