Caută
Close this search box.

Guvernul britanic a publicat proiectul de lege privind declanșarea Brexit-ului

 

Guvernul britanic a publicat joi proiectul de lege pe care îl va înainta Parlamentului pentru a primi permisiunea de a lansa negocierile pentru ieșirea din Uniunea Europeană, a anunțat Ministerul pentru Brexit, citat de AFP.

Intitulat ‘Proiect de lege privind Uniunea Europeană (notificare de retragere)’, documentul, extrem de scurt, le cere parlamentarilor „să confere premierului puterea de a notifica, în conformitate cu Articolul 50 al Tratatului Uniunii Europene, intenția Regatului Unit de a se retrage din UE”.

Publicarea proiectului de lege vine la două zile după decizia Curții Supreme care obligă Guvernul să obțină acordul Parlamentului înainte de a activa Articolul 50, care va lansa negocierile de ieșire din UE.

Acest proiect de lege „simplu”, „va fi prezentat Camerei Comunelor și Camerei Lorzilor înainte de a obține și acceptul reginei până la data limită de 31 martie”, a precizat ministerul într-un comunicat.

„Am încredere în Parlament, care a votat în favoarea referendumului cu șase la unu, că va respecta decizia luată de poporul britanic și că va valida rapid acest proiect de lege”, a precizat David Davis, ministrul însărcinat cu Brexit.

Proiectul de lege va fi prezentat și discutat în Camera Comunelor marți și miercuri, după care, la 8 februarie, va fi supus votului, a precizat Guvernul. El va fi apoi înaintat Camerei Lorzilor, camera superioară a Parlamentului, înainte de a fi trimis reginei.

Premierul Theresa May a promis să activeze până la sfârșitul lunii martie Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona care declanșează Brexit-ul. Guvernul său a afirmat că votul Parlamentarul nu ar urma să schimbe acest calendar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri