Caută
Close this search box.

Incendiul de la Bamboo. Arafat: Se caută oameni sub dărâmături. Primar: Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare

Incendiul puternic de la Bamboo scoate la iveală mai multe nereguli şi încălcări ale legii.Pompierii au activat Planul roșu de intervenție.

Aproape 40 de oameni au fost răniţi şi transportaţi la mai multe spitale. Acum mai sunt internaţi șase, din care unul în stare mai gravă. O informaţie extrem de importantă vine de la secretarul de stat Raed Arafat, care spune că nu exclude posibilitate ca sub dărămături să fi rămas oameni. Clubul s-a prăbuşit după incendiu, flăcările au fost stinse, dar mai sunt focare care ard mocnit și căutarile nu pot fi făcute temeinic acum.

A venit si o echipa de scafandri să verifice unele relatări, potrivit cărora mai mulţi tineri din club ar fi sărit în lacul Floreasca pentru a se salva. Reprezentanţii ISU au spus însă că lacul este îngheţat şi că nu a fost găsită nici o persoană acolo.

„Pompierii mai acționează la stingerea unor focare, dar incendiul este sub control”, a anunțat Raed Arafat.” Clădirea este total prăbușită, nu putem exclude existența unor victime până când nu vom verifica ruinele, e posibil ca asta să dureze până mâine. Colegii pompieri vor rămâne aici, rămân și echipaje medicale restrânse.”

Reprezentanţii Primăriei sectorului 2 spun că localul nu avea autorizaţie de funcţionare! Un martor ocular a spus ca în club s-a fumat pe ascuns toată noaptea. Iar locatarii blocurilor de vizavi spun că accesul inițial al pompierilor a fost îngreunat de faptul că era blocată strada de taxiuri și mașini.

Clubul Bamboo nu avea toate actele în regulă pentru autorizație de funcționare, a declarat la Digi24 viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. „Cred că a funcționat și cu bunăvoința fostelor autorități”, a spus oficialul.

„Nu ştiu ce autorizaţie avea, ştiu ce autorizaţii nu avea. Nu avea autorizaţie de funcţionare şi nu avea autorizaţia de construire recepţionată, ăsta era şi unul dintre motivele pentru care nu o avea pe cea de funcţionare”, a declarat Dan Cristian Popescu.

El a mai spus că clubul Bamboo a fost amendat anul trecut pe acest motiv și urma să fie amendat din nou, pe aceleași motiv, următoarea etapă fiind suspendarea activității. „Problema e că suspendarea este scriptică. Primăria nu are competenţă să continue demersurile. Atunci când activitatea e suspendată, ANAF-ul trebuie să vină să confişte încasările în perioada în care activitatea e suspendată”, a precizat viceprimarul.

„Avea un plan de acțiune la incendiu avizat la ISU. Aveau documentația depusă la noi pentru autorizație de funcționare, dar incompletă. Se prevalează de astfel de lucruri. Depun dosarul şi mai trag de timp. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi. Nu s-a ajuns la ei cu cei de la control”, a explicat viceprimarul.

A fost deschis un dosar penal la Tribunalul București. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Procurorilor li s-au alăturat și polițiști de la Serviciul Omoruri. Pentru moment, este investigată infracțiunea de „distrugere”. La fața locului sunt criminaliști care fac fotografii și prelevează probe.

Avocaţii susţin că există toate documentele necesare funcţionării clubului, în condiţiile în care a fost renovat anul trecut.

FOTO: europafm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri