Câteva sute de protestatari anti-Trump, în mare majoritate tineri cu feţele acoperite de cagule sau fulare, au provocat violenţe. Sunt înarmaţi cu bare de metal şi au spart vitrinele mai multor magazine şi localuri. Forţele de ordine au intervenit violent ca să-i împiedice să ajungă în zona în care au loc evenimentele prilejuite de preluarea mandatului de preşedinte de către Donald Trump.

Anterior, poliţiştii s-au confruntat cu grupuri de zeci de activişti liberali, care au încercat să blocheze mai multe căi de acces spre ceremonia de învestire. Protestatarii anti-Trump sunt conduşi de mişcarea „Disrupt J20” şi au vizat mai multe porţi de acces spre ceremonie, legându-se cu lanţuri de gardurile utilizate pentru a gestiona mulţimea de susţinători aşteptată la ceremonie, scrie Reuters, citată de News.ro.

Surse diplomatice au dezvăluit pentru MagnaNews că polițiștii din DC nu mai au voie să poarte camere de filmat atașate la uniform.

Aproximativ 800.000 de persoane sunt aştetate să participe la ceremonia de învestire de pe scările Capitoliului, precum şi la parada militară de pe bulevardul Pennsylvania, care îl va conduce pe republicanul Donald J. Trump spre Casa Albă.

Se pare că activiştii aveau de gând să închidă mai multe căi de acces în semn de protest faţă de comentariile controversate ale preşedintelui-ales la adresa femeilor, imigranţilor ilegali şi a musulmanilor.

„Avem foarte mulţi oameni de origini diverse care se opun imperialismului american şi credem că această tradiţie va fi continuată de Trump”, a declarat organizatorul Alli McCracken.

Autorităţile au intervenit în echipament de revoltă pentru a-i evacua pe protestatari şi a redeschide mai multe căi de acces spre Capitoliu.

Activiştii anti-Trump vor organiza mai multe marşuri de simpatie în alte metropole american, inclusiv în New York.

Aproximativ 30 de grupuri au obţinut autorizaţie pentru a protesta în Statele Unite cu ocazia învestirii lui Donald Trump.

186 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here