Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu poate fi vorba de o gaură în buget, așa cum a susținut liderul PSD, Liviu Dragnea, ci de „o sumă care nu s-a putut realiza”.

„Nu poate fi vorba de o gaură la buget, e vorba de o sumă care nu s-a realiza pur și simplu, din motive pe care trebuie să le explice alții. Nu a plecat nimeni cu banii acasă”, a adăugat șeful statului, după întâlnirea cu Grindeanu şi Viorel Ştefan.

Totodată, în privinţa bugetului pe 2017, Iohannis a spus în faţa ziariştilor că a primit informații despre cum se vede la nivel de guvern construcția bugetului pe 2017. Preşedintele a precizat că specialiştii trebuie să se pronunţe referitor la construcţia bugetului şi nu Parlamentul să organizeze tot felul de comisie de anchetă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a solicitat și a primit informații ”despre cum se vede la nivel de guvern construcția bugetului pe 2017”.

El a precizat că dorește un buget „sustenabil, solid”, cu un deficit de sub 3% și cu 2% din PIB alocat pentru apărare.

„Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realitate. (…) Important e să avem un buget care ține cont de toate aceste condiționalități”, a spus Iohannis.

“Voi promulga legea privind pensile”

Președintele Klaus Iohannis a mai anunțat că va promulga legea privind scutirea pensionarilor de la plata CASS și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

„După analiza pe care am făcut-o și după discuția pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în zilele următoare”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Camera Deputaților a decis, joi, modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contribuției asigurărilor sociale de sănătate și neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Potrivit articolelor adoptate, venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. De asemenea, CASS va fi suportată din bugetul de stat.

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu și ministrul de finanțe, Viorel Ștefan, a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni. Șeful statului a fost însoțit la întâlnire de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 3 =