Caută
Close this search box.

Italia, zguduită de o nouă serie de cutremure

 

Patru cutremure puternice cu magnitudine mai mare de 5 s-au produs miercuri dimineața, în centrul Italiei, într-o zonă aflată în prezent sub zăpadă și deja afectată de o serie de seisme puternice în august și octombrie anul trecut. Ultimul a avut magnitudinea de 5,2 grade. Cutremurele au avut loc în centrul Italiei şi s-au resemţit în Roma, Veneţia, Florenţa.

Premierul italian Paolo Gentiloni a declarat că nu au fost înregistrate victime în seismele care s-au produs în centrul Italiei miercuri, menționând că a fost permanent în contact cu oficialii italieni care l-au asigurat că situația este sub control, scrie DPA.

”Din fericire nu sunt italieni decedați”, a spus șeful executivului italian, cu prilejul unei conferințe de presă comune desfășurate la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel.

Un prim cutremur a avut loc ora locală 10:25 (09:25 GMT), evaluat la o magnitudine de 5,3 de Institutul american de geofizică (USGS) și Centrul seismologic euro-mediteraneean (CSEM). Al doilea, mai puternic și mai lung, evaluat la o magnitudine de 5,7, a avut loc la ora locală 11:14 (10:14 GMT), iar al treilea, evaluat la o magnitudine de 5,5, s-a produs la ora locală 11:25 (10:25 GMT).

Un nou cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter, potrivit primelor estimări, s-a produs în centrul Italiei în jurul orei locale 14:33 (13:33 GMT) și s-a simțit și în regiunile Lazio, Abruzzo, Marche precum și la Roma, relatează EFE.

Circulaţia metroului a fost întreruptă la Roma, iar birourile au fost închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri