Caută
Close this search box.

Intrările în România, dinspre Bulgaria, s-au aglomerat

TIR-urile care vor să intre în ţară trebuie să aştepte 200 de minute la punctul de trecere Giurgiu-Ruse şi, respectiv, 130 de minute la Calafat-Vidin. Aglomeraţia este rezultatul deschiderii bruşte a treficului în Bulgria, după ce viscolul s-a domolit în ţara vecină.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontierã Giurgiu recomandã conducãtorilor de automarfare care intenţioneazã tranzitarea frontierei româno-bulgare sã foloseascã şi celelalte puncte de trecere existente la graniţa cu Bulgaria, mai exact, punctele de trecere a frontierei Vama Veche şi Negru Vodã.

Conducerea ITPS Giurgiu a dispus mãsuri de suplimentare a numãrului arterelor de control pentru automarfare pe sensul de intrare în ţarã, precum şi de suplimentare a personalului care îşi desfãşoarã activitatea la controlul de frontierã. În acest moment se lucreazã pe trei artere la intrarea în ţarã, unde existã câte un poliþist de frontierã specializat, pentru a verifica documentele cât mai repede.

Situaţia a apărut după ce autorităţile bulgare au ridicat toate restricţiile de trafic greu aplicate pe reţeaua rutieră naţională, ceea ce a condus la valori mari de circulaţie într-un timp foarte scurt. Un alt factor este, potrivit reporterului nostru, Alexandru Lancuzov, faptul că Dunărea nu mai poate fi trecută cu bac-ul la Bechet, Zimnicea sau Turnu Măgurele, din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pe fluviu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri