Caută
Close this search box.

Kim Kardashian – Suspecții arestați pentru jaful vedetei sunt francezi și algerieni

 

Cei 17 suspecți reținuți luni și bănuiți de implicare în jaful comis în octombrie 2016 asupra vedetei americane de reality-show Kim Kardashian ar fi algerieni și francezi, relatează mai multe publicații din Franța, consultate de Agerpres.

Potrivit L’Express, suspecții „au vârste cuprinse între 23 și 72 de ani și, în afară de câțiva algerieni, sunt cetățeni francezi”. Cu toții sunt în custodia Brigăzii pentru combaterea banditismului din Paris.

Publicația „20 minutes” relatează că „cei mai mulți dintre suspecți provin din mari grupări infracționale specializate în jafuri, alții provin din familii de nomazi sedentarizați, iar alții, din regiunea algeriană Kabylie”. Potrivit France Info, liderul grupării este un bărbat de 72 de ani, de origine italiană, poreclit „Pierrot”.

Informațiile contrazic o relatare apărută în publicația belgiană Sudinfo, în pagina electronică, potrivit căreia cei mai mulți dintre cei reținuți ar fi români. Sudinfo citează o sursă din cadrul anchetei care a precizat că cei 17 suspecți, între care trei femei, au fost reținuți în localitățile Raincy, Vincennes, Rouen și Grasse. Potrivit aceleiași surse, cei mai mulți dintre cei arestați „ar proveni din comunitatea românească”.

Cei 17 suspecți au fost arestați luni în mai multe orașe din Franța. Autoritățile belgiene iau parte la operațiune întrucât ramificațiile jafului ajung până la Anvers, oraș important pe piața mondială a diamantelor.

„Palmaresul lor este edificator. Unii dintre ei au mai fost închiși. O sursă din cadrul poliției a precizat că cele cinci persoane care au agresat-o pe vedetă sunt printre acești suspecți, precum și complicii care i-au ajutat înainte de jaf și după aceea. Cel mai în vârstă suspect are 72 de ani. Un bărbat arestat la Grasse are 62 de ani”, potrivit publicației belgiene.

După perchezițiile derulate în locuințele suspecților, autoritățile au găsit importante sume de bani care ar proveni din vânzarea unora dintre bijuteriile care i-au fost furate lui Kim Kardashian.

Un rol important în depistarea suspecților l-au avut probele ADN. Anchetatorii au putut preleva atât mostre ADN, cât și amprente din apartamentul unde a avut loc jaful. Au găsit probe și pe banda de scotch pe care hoții au folosit-o pentru a o reduce la tăcere pe Kardashian, dar și pe o bijuterie pe care hoții au pierdut-o nu departe de locuința unde stătea victima.

„Una dintre probele prelevate a demonstrat că printre suspecți este un individ cunoscut pentru jafuri și infracțiuni de drept comun, un personaj de mare anvergură, bine cunoscut de Poliție”, a declarat, pentru Sudinfo, o sursă din Poliție.

Cei 17 suspecți pot fi reținuți și interogați pentru 96 de ore, înainte de a fi aduși în fața unui judecător. Magistratul va decide dacă vor fi puși sub acuzare.

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie, Kim Kardashian a fost tâlharita sub amenințarea armei într-un discret apartament hotelier de lux din Paris. Faptele au avut loc la ora 03:00 dimineața când cinci indivizi mascați și îmbracați în polițiști au patruns în reședința în care era cazată vedeta.

Hoții au plecat cu o pradă în valoare de 9 milioane de euro, în mare parte bijuterii, dintre care unele împrumutate de case importante de bijuterie. Acesta a fost cel mai mare jaf de bijuterii asupra unei persoane particulare produs în Franța în ultimii 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri