Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, la Palatul Victoria: Sunt doi elefanți în încăpere. Ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale

Președintele Klaus Iohannis le-a spus miercuri miniștrilor, în deschiderea ședinței de Guvern pe care o prezidează, că „sunt doi elefanți în încăpere” – ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale.

„Cunoașteți povestea că este un elefant în încăpere, dar nu se vede. Sunt doi elefanți — ordonanța de grațiere și ordonanța de modificare a codurilor penale. Evident că și despre acestea am discutat cu domnul prim-ministru mai de dimineață, iar domnia sa mi-a spus că discuția avusese loc deja cu anumiți colegi din Guvern și că nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentară aceste două chestiuni privind grațierea și modificarea codurilor”, a afirmat Iohannis.

El a precizat că premierul s-a angajat ca aceste două acte normative să nu fie băgate peste noapte în nici o ședință de Guvern.

„S-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nici o ședință de Guvern, ci imediat ce documentele vor fi clarificate, evident, sub conducerea ministrului Justiției, a doamnei ministru de Interne și a doamnei ministru delegat pentru Afaceri Europene să fie puse în transparență, adică, mai clar, să fie date spre consultare tuturor entităților prevăzute de lege: CSM, organizații profesionale, organizații ale judecătorilor și, bineînțeles, opiniei publice”, a susținut președintele, citat de Agerpres.

FOTO: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri