Caută
Close this search box.

Kovesi, despre acuzaţiile lansate de Ghiţă: Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar. Am sesizat CSM

Procurorul şef a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat, luni, întrebată fiind despre acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă la adresa sa, că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmaţiile apărute în spaţiul public în ultima lună, pe care le-a catalogat drept „neadevărate, neîntemeiate, tendenţioase şi ridicole.

Legat de informaţiile care au apărut în spaţiul public, în luna decembrie şi în ianuarie, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, cu privire la anumite afirmaţii tendenţioase, neadevărate, ridicole. Se vor verifica”, a spus procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după discuţiile cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

Întrebată dacă a avut discuţii cu Florian Coldea sau cu Traian Băsescu despre condamnarea din dosarul ICA, Kovesi a spus: „Am precizat că am sesizat CSM pentru afirmaţii neadevărate”.

Ea a declarat că în sesizarea pe care a formulat-o sunt indicate afirmaţiile neadevărate şi emisiunile în care au fost făcute.

„Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte la DNA, o parte trimise în judecată. Nu doresc să intru în dialog cu acesta”, a mai spus Kovesi, potrivit news.ro.

Întrebată dacă Sebastian Ghiţă a avut vreo implicare în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, Kovesi a spus: „De aceste aspecte s-au ocupat Ministerul Justiţiei, Ministerul de Interne, vă rog să întrebaţi acolo”.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis, în 4 ianuarie, dosar penal după înregistrarea audio prezentată de Sebastian Ghiţă în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit din dosare aflate în curs de soluţionare.

FOTO: hotweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri