Caută
Close this search box.

Lavrov vede similarităţi în politica externă a lui Trump cu cea a lui Putin

 

Moscova urmărește evoluția situației în SUA și vede destule momente care coincid în obiectivele de politică externă ale președintelui american Donald Trump și ale liderului rus Vladimir Putin, a declarat luni ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, la finalul întrevederii sale cu omologul ungar, Peter Szijjarto, la Moscova, informează agenția de presă TASS.

„Urmărim cum au evoluat și continuă să evolueze situația din SUA. Vedem destule momente privind probleme principiale, care se referă la viziunea asupra obiectivelor de politică externă ce au fost expuse de Donald Trump și care coincid cu felul în care Vladimir Putin vede obiectivele de politică externă”, a spus Lavrov.

Potrivit lui Lavrov, Moscova este gata să țină cont de obiectivele concrete ale noii Administrații americane pentru contracararea terorismului, în special a grupării jihadiste Statul Islamic.

Șeful diplomației ruse a declarat că Moscova este deschisă normalizării relațiilor cu SUA. „Acest lucru este posibil exclusiv în baza egalității de drepturi, a respectului reciproc și căutării unui echilibru de interese, acolo unde în fața noastră stau obiective comune, precum lupta împotriva terorismului”, a subliniat Lavrov.

La rândul său, Peter Szijjarto și-a exprimat speranța că Donald Trump va putea îmbunătăți relațiile cu Rusia. „Pentru noi este un semn foarte pozitiv acela că Administrația americană ar putea îmbunătăți relațiile ruso-americane în următorii ani. Aceasta înseamnă că și relațiile ruso-europene s-ar putea îmbunătăți, iar pentru Ungaria aceasta este foarte important”, a spus șeful diplomației ungare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri