Caută
Close this search box.

Ministrul polonez de Externe a inventat o ţară la sediul ONU. Gafa a generat bancuri pe Internet

Ministrul polonez de Externe, aflat la New York pentru a face lobby astfel încât ţara sa să obţină un loc în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2018-2019, a declarat că s-a întâlnit cu oficiali din aproape 20 de state, inclusiv din „San Escobar”, ţară care de fapt, nu există.

„De exemplu, cu (n.r. oficiali din), state precum Belize sau San Escobar”, a declarat diplomatul polonez Witold Waszczykowski, potrivit Washington Post.

Nu există nici o ţară cu numele de San Escobar, iar greşeala lui Waszczykowski a generat rapid o serie de glume pe reţelele de socializare. Mulţi utilizatori au sugerat că se gândea la Pablo Escobar, traficantul de droguri columbian şi subiectul serialului Narcos, potrivit Mediafax.

La puţin timp după această gafă, a fost creat un cont de Twitter care ar aparţine „Republicii Democrate Populare San Escobar”.

Contul oferă o viziune a ceea ce ar putea reprezenta această ţară inventată: sunt prezenteate steagul, hărţi şi fotografii care însoţesc ştirile despre statul imaginar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri