Caută
Close this search box.

O jurnalistă din România este noul purtător de cuvânt al președintelui Parlamentului European

O jurnalistă de televiziune din România, care a făcut carieră la Bruxelles, este unul dintre cei doi purtători de cuvânt ai preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani.

„O româncă e noul purtător de cuvânt al preşedintelui Parlamentului European. Am zis să vă dau şi o veste bună”, a anunţat pe Fcebook Lucian Mîndruţă.

Delia Vlase a devenit în 2009 consilier de presă al fostului președinte al Parlamentului European, Jerzy Buzek .Delia a fost unul din ofițerii de presă ai președintelui Buzek și purtător de cuvânt adjunct al șefului grupului PPE, Joseph Daul.

Ea este mai ales cunoscută ziariștilor români prin calitatea sa anterioară de purtător de cuvânt al grupului român din PPE. Delia se află la Bruxelles din perioada în care România nu era încă stat membru al UE și din umbra diverșilor parlamentari ea a asistat la parcursul țării sale către structurile europene.

Uitându-se înapoi, Delia realizează cât de mult s-a transformat de la ziarista care ajungea la Bruxelles în 2005 la consilierul de presă. Iar dacă ar avea de ales, Delia spune că nu ar schimba nimic și ar alege din nou să lucreze pentru Parlamentul European.

Cu toate acestea, Delia Vlase spunea că s-ar mai întoarce la munca de ziarist de televiziune, potrivit rfi.ro.

„Oricând, da ! Mi-aș dori să mă întorc în televiziune. În orice caz, tot ceea ce fac în profesia mea de zi cu zi aici întotdeauna are legătură cu televiziunea: să mai facem o mică știre filmată despre Parlamentul European, să mai înregistrăm un video mesaj, să mai facem un interviu televizat. Niciodată n-am renunțat la televiziune și nu cred c-am să renunț vreodată…”

FOTO: rfi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri