Caută
Close this search box.

O măsură a Guvernului îl lasă pe Klaus Iohannis fără 1.000 de lei la salariu

Preşedintele Klaus Iohannis pierde peste 1.000 de lei la salariu în urma eliminării plafoanelor la CAS şi CASS, de la 1 aprilie 2017, pentru veniturile mai mari de cinci salarii medii brute pe economie. Şeful statului va încasa 15.108 lei pe lună, faţă de 16.201 lei în prezent, potrivit News.ro. Într-o situaţie similară sunt premierul, şefii Parlamentului, miniştrii şi alţi demnitari cu venituri mari.

De la 1 aprilie va dispărea plafonul maxim pentru contribuţiile sociale (CAS) şi contribuţiile de sănătate (CASS). Limita se aplica tuturor veniturilor mai mari de 5 salarii medii brute pe economie. Eliminarea plafonului face parte dintre măsurile fiscale adoptate de Guvernul Grindeanu în prima sa şedinţă şi vizează aproximativ 36.000 de salariaţi. Potrivit estimarilor, încasările la buget vor creşte cu 1,9 miliarde de lei.

Până în decembrie 2016, Codul Fiscal a prevăzut doar plafonarea CAS. Limita de plată pentru CASS a intrat în vigoare la 1 ianuarie şi se va aplica timp de 3 luni, ceea ce înseamnă că, înainte să scadă, cele mai mari salarii din România vor creşte uşor.

FOTO: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri