Caută
Close this search box.

Patriarhia nu se opune construirii unei moschei în Bucureşti

Patriarhia Română nu se opune ridicării unei moschei la Bucureşti, a declarat purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, într-o emisiune la Digi 24, precizând că este vorba despre un lăcaş de cult recunoscut de stat şi că a primit asigurări că nu va fi un centru de pregătire pentru liderii islamici.

”Patriarhia nu se opune construirii unui lăcaş de cult, al unui cult oficial recunoscut de stat. Ar fi o contradicţie de termeni. Problema ridicării moscheii nu are legătură strict cu biserica, şi nici măcar implicit, ci cu Guvernul, care dă aprobările. Personal, am fost asigurat de Secretariatul pentru culte că e vorba de o moschee mai mare decât cea dintr-un oraş de provincie, şi că nu e vorba de un centru de pregătire a unor lideri islamici”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, a fost eliberat, însă acest document nu dă dreptul de construire.

Planul Urbanistic Zonal urmează să fie supus dezbaterii publice, potrivit news.ro, iar competenţa asigurării dezbaterii publice şi realizării procedurii de consultare a populaţiei revine structurilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Numai după ce municipalitatea va aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul construcţiei va putea solicita Primăriei Sectorului 1 eliberarea unei autorizaţii de construire.

FOTO: jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri