Caută
Close this search box.

Percheziții în Ialomița și Constanța la persoane care au falsificat rețete medicale

 

Polițiștii din Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare în județele Ialomița și Constanța, într-un dosar în care sunt vizate 6 persoane suspectate că în perioada 2010-2014 ar fi falsificat 4.508 rețete medicale, care ar fi fost decontate prin intermediul unei farmacii, prejudiciul fiind de peste 650.000 lei, potrivit unui comunicat IGPR.

„La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 7 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune. Perchezițiile au fost efectuate în orașul Țăndărei, comuna Mihail Kogălniceanu și în județul Constanța”, precizează comunicatul, citat de Agerpres.

Din cercetări a reieșit că șase dintre persoanele bănuite, în perioada 2010 — 2014, ar fi falsificat 4.508 rețete medicale ce ar fi fost decontate prin intermediul unei unități farmaceutice, cauzând un prejudiciu de 667.000 de lei. De asemenea, în perioada 2013 — 2014, ar fi fost introduse în evidențe rețete falsificate, emise de un cabinet medical, menționează sursa citată.

În cursul anului 2013, administratorul unei unități farmaceutice ar fi efectuat 10 transferuri bancare, în valoare de 80.000 de lei, bani proveniți în urma decontării unor rețete false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora. În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, calculatoare și 37.000 de lei, în vederea administrării probatoriului în cauză.

Șapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița pentru audieri, șase dintre acestea fiind reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, se mai arată în comunicatul IGPR.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri