Caută
Close this search box.

Percheziţii. La Institutul pentru Transplant Târgu Mureş un medic a luat mită

 

Mai multe percheziţii au loc, luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, fiind vizat un chirurg care ar fi primit câte cel puţin 1.000 de lei de la pacienţi, în special copii, pentru a-i opera. Cercetările în acest caz au început în urmă cu trei ani, când a fost depusă o sesizare la Parchetul Tribunalului Mureş împotriva medicului de chirurgie cardiovasculară, informează News.ro.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea unui procuror desemnat de la Parchetul Tribunalului Mureş, fac, luni, cinci percheziţii domiciliare şi la sediul unei unităţi medicale din Târgu Mureş, fiind vizat un medic acuzat de fapte de corupţie.

”M.M.L., medic specialist în chirurgie cardiovasculară, a condiţionat realizarea actului medical, respectiv operaţii ale unor pacienţi, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani”, precizează DGA.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situaţiilor de natură infracţională, a valorii foloaselor materiale obţinute astfel, precum şi pentru identificarea şi audierea martorilor în cauză.

În acest caz ar urma să fie audiate ca martori aproximativ 200 de persoane – pacienţi sau părinţi ai copiilor operaţi de medicul chirurg, au mai spus sursele judiciare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri