Peste 100.000 de britanici au semnat în mai puţin de cinci ore o petiţie prin care se cere anularea vizitei de stat pe care preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, ar urma să o facă în Marea Britanie la invitaţia reginei Elisabeta a II-a, transmite The Independent, citat de News.ro.

Guvernul Marii Britanii este obligat să răspundă la orice petiţie care strânge 10.000 de semnături, iar o petiţie cu 100.000 de semnături ar putea să fie considerată pentru o dezbatere parlamentară.

Petiţia atrage atenţia asupra „incidentelor de misoginism şi vulgaritate” de care a dat dovadă preşedintele american, care nu ar trebui să fie invitat la o întâlnire cu regina Elisabeta a II-a, deşi ar urma să aiba acces în Marea Britanie.

În acest moment, peste 1.000 de oameni semnează în fiecare minut petiţia, care a strâns destule semnături pentru a fi luată în considerare la doar patru ore şi jumătate după ce a fost lansată.

Autorii petiţiei susţin că misoginismul şi vulgarităţile exprimate în ultimele luni de preşedintele american îl descalificî pe acesta pentru a se întâlni cu regina Elisabeta a II-a sau cu Prinţul de Wales.

Premierul Theresa May a anunţat sâmbătă că preşedintele Trump a acceptat o invitaţie din partea reginei Elisabeta a II-a  pentru a vizita mai târziu în acest an Marea Britanie.

Liderul laburiştilor a declarat că vizita de stat pe care preşedintele Donald Trump plănuieşte să o facă în Marea Britanie ar trebui să fie împiedicată, atât timp cât rămâne ţn vigoare „interdicţia musulmană” anunţată de Casa Albă.

168 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here