Caută
Close this search box.

Politolog: Dacă ceea ce spune Tăriceanu e adevărat, Revoluția din 1989 a fost ilegitimă

Cristian Pîrvulescu consideră că legitimitatea politicienilor nu este dată doar de vot, ci trebuie luate în considerație și valorile cetățenilor. Politologul a comentat declarație făcută de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după protestele ample din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară.

„Eu cred că trebuie să ne bazăm în continuare pe instituțiile democratice și sigur avem dreptul să manifestăm cu toții, libertatea de expresie, nu le contestă nimeni, dar până la urmă instituțiile astea care au căpătat acum și o proaspătă legitimitate în urma alegerilor trebuie să decidă. Acum iarăși să acceptăm o formulă din asta de presiune nelegitimă, ca să ce? Totuşi, am obţinut nişte voturi care ne dau acest drept în Parlament, la Guvern, să acţionăm aşa cum considerăm, sigur, respectând legile”, a spus președintele Tăriceanu

Cristian Pîrvulescu susţine însă că legitimitatea e dată de mai mult decât de un vot.

„Dacă 61% din populația României cu drept de vot nu s-a prezentat la vot, cei 39% sunt mai legitimi decât ceilalți? Nu putem confisca legitimitatea spunând că cei 39% dau legitimitatea. Ea nu e egală cu legalitatea. Legitimitatea reprezintă un contract implicit între cetățeni și cei care îi conduc”, spune politologul, citat de digi24.ro.

„Dacă ce spune dl Tăriceanu e adevărat, atunci cu siguranță Revoluția din 1989 a fost ilegitimă, pentru că a fost o mișcare de stradă, ilegitimă, îndreptată împotriva unui regim care fusese, totuși, ales”, a continuat Cristian Pârvulescu.

FOTO: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri