Caută
Close this search box.

Premierii britanic și irlandez, despre gravitatea crizei politice din Irlanda de Nord

 

Premierul Marii Britanii, Theresa May, și omologul său din Republica Irlanda, Enda Kenny, au recunoscut dificultățile și gravitatea situației din Irlanda de Nord, în cadrul unei convorbiri telefonice privind criza politică din provincia britanică, potrivit biroului șefei executivului de la Londra, relatează miercuri agenția Reuters.

După ani de zile de compromisuri dureroase, executivul nord-irlandez — în care puterea este împărțită între catolici și protestanți — a intrat în colaps în această săptămână odată cu demisia vicepremierului Martin McGuinness, relevând neîncrederea persistentă dintre naționaliștii irlandezi (catolici) și unioniștii pro-britanici (protestanți).

”Prim-ministrul și Taoiseach (premierul Republicii Irlanda) au avut o convorbire telefonică marți seara”, a anunțat Downing Street, referindu-se la Theresa May și Enda Kenny.

”Ei au recunoscut dificultățile și gravitatea situației din Irlanda de Nord și cât de important este de a lucra împreună — cu guvernul irlandez și cu părțile din Irlanda de Nord — pentru a găsi o soluție”, a mai spus biroul dnei May.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri