Caută
Close this search box.

Primarul Firea vrea trotuare cărăţate rapid de către operatorii de salubritate

 

Primarul general Gabriela Firea a declarat, miercuri, că își dorește o adiționare a contractelor încheiate cu operatorii de salubritate, astfel încât aceștia să deszăpezească mai rapid trotuarele și arterele secundare.

„Am discutat deja cu colegii mei, domnii primari de la sectoare, și vom adiționa aceste contracte în așa fel încât să se poată realiza o degajare a arterelor secundare și a trotuarelor mai rapid decât s-a făcut acum. Avem deja o experiență din această iarnă în legătură cum s-a procedat, pentru că la toate comandamentele pe care le-am făcut, și în vară, și în toamnă, ni s-a spus că efectivele pe care le-am cerut suplimentar față de anii trecuți, circa 40%, ar fi suficiente. S-a văzut că nu e chiar așa. E mai bine ca în anii trecuți, dar nu e perfect sau nu e ceea ce așteaptă bucureștenii”, a afirmat primarul general, într-o declarație acordată presei.

Ea a adăugat că stratul de omăt acumulat a fost aproape dublu față de anul trecut, potrivit specialiștilor, în condițiile în care la una dintre stații s-a înregistrat un strat de zăpadă de 60 de centimetri.

„Practic, în acest moment, după zăpada abundentă care a durat de aseară, de la ora 10,00, până acum ceva vreme, se înlătură peste tot stratul de zăpadă. Pe marile bulevarde s-a ajuns deja la negru. Se circulă în condiții bune, nu mai sunt probleme nici măcar în zona Pieței George Coșbuc, din sectorul 5, unde tramvaiul nu a circulat dimineața”, a precizat ea.

Gabriela Firea a subliniat că operatorii de salubritate au lucrat pe parcursul întregii nopți „în condiții de iarnă grea și ninsoare abundentă”. Ea a admis că atenția acestora s-a îndreptat mai ales spre marile bulevarde, pentru ca mijloacele de transport ale RATB să fie funcționale.

„Întotdeauna este loc de mai bine. Am spus încă de dimineață (…) s-a muncit în condiții de iarnă grea. Va fi declarat cod galben de ger după cel de ninsoare abundentă. Săptămâna trecută, stratul a fost mult mai mic, în jur de 20 de cm, pentru că a nins doar câteva ore, de aceea și misiunea noastră a fost ceva mai ușoară. Acum a nins aproape 12 ore în continuu și stratul a fost foarte mare, de aceea, după degajarea arterelor principale, acum se acționează pe străzile laterale și pe trotuare”, a afirmat ea.

Întrebată dacă „poate arăta spre cineva cu degetul” pentru faptul că multe trotuare au fost impracticabile, Gabriela Firea a replicat că își poate asuma răspunderea, dar că reprezentanții administrației au muncit foarte mult în aceste zile.

„Dacă vreți arăt spre mine, dacă mulțumește pe cineva. (…) Salubritatea, inclusiv deszăpezirea, este un serviciu delegat către sectoare, colegii mei de la sectoare au muncit foarte mult. Domnii primari, viceprimari, administratori… nu dormim de câteva nopți… Pe furate, câte una-două-trei ore… Din punctul meu de vedere, după ce va trece acest episod de iarnă grea, va trebui într-adevăr să analizăm mult mai serios acele contracte de deszăpezire, iar reprezentanții operatorilor de salubritate să înțeleagă că, dacă în anii trecuți se permitea să se facă o deszăpezire (…) într-un procent oarecare, acum exigențele sunt foarte mari și e normal să fie așa”, a spus primarul general.

Firea a subliniat că misiunea operatorilor de salubritate a fost îngreunată în condițiile în care artele degajate au fost acoperite din nou de ninsoarea abundentă. Ea a reamintit că s-au implicat în asigurarea deszăpezirii efective din Armată, Jandarmerie, de la Cubul Sportiv Municipal. De asemenea, și-au oferit ajutorul câteva sute de lucrători ai firmelor de construcții din Capitală, dar și deținuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri